Historic - wo, 3 sep 2014 - 14:12 uur

Startgrid opstelling door OCA

Wie start nu vanaf welke plek tijdens een race op het Circuit Park Zandvoort? Onze OCA-man legt het uit! (Officials Club Automobielsport)

   |    Hits: 101   

Historic - di, 2 sep 2014 - 22:56 uur

Vrijwilligers op het Circuit

Als je rond loopt op het circuit tijdens de Historic Grand Prix is het eerste wat opvalt dat de gemiddelde leeftijd van de rijders toch ver boven de 50 ligt, ook diverse vrijwilligers welke op het circuit werken zijn soms al meer dan 40 jaar werkzaam op het circuit en veelal nog ouder dan de rijders, zo ook Paul Eldering van de technische keuring welke diverse rijders nog kent van de tijd dat je als jongetjes van 16 voor het eerst in een race auto stapten.

   |    Hits: 139   

Historic - za, 30 aug 2014 - 17:49 uur

Historic Grand Prix

Dit weekeinde is er op het circuit de Historic Grand Prix, dit mag je niet missen als auto liefhebber.

   |    Hits: 244   

Overige - zo, 13 apr 2014 - 18:39 uur

Paasraces 2014 komen eraan

Tijdens het paasweekeinde verschijnen maar liefst zes verschillende startvelden voor hun openingswedstrijden op het Zandvoortse asfalt. Een van de hoofdattracties is de Supercar Challenge powered by Pirelli. De serie is met al haar divisies aanwezig tijdens de Paasraces, wat resulteert in minimaal 3 rijkelijk gevulde starting grids. Het eerste startveld wordt daarbij gevormd door de Super GT divisie, dat samen met de GT en GTB klassen de races zal rijden. Aan de start verschijnen krachtige racers als de Porsche 997 GT3 R, Mosler MT900R en Ferrari 458 Italia GT3. Tijdens de Paasraces wordt het publiek ook getrakteerd op een primeur: het Europese racedebuut van de nieuwe RaceArt SRT Viper GT3.

   |    Hits: 861   

- ma, 2 sep 2013 - 14:33 uur

Trophy of the Dunes 2013

Als er in 2013 een evenement is dat echt voor de GT-fans is weggelegd, dan is dat wel de Trophy of the Dunes. Naast het vertrouwde GT geweld van het spannende HDI-Gerling Dutch GT Championship, is er een wel heel bijzondere raceklasse te gast op Circuit Park Zandvoort: het Avon Tyres British GT Championship. Bereid je voor op bulderend racegeweld met meer dan dertig auto's!

   |    Hits: 12227   

- di, 6 aug 2013 - 14:33 uur

Historic Grand Prix 2013

Van 30 augustus t/m 1 september zal Circuit Park Zandvoort in samenwerking met de HARC (Historische Auto Ren Club) eer doen aan haar rijke autosporthistorie. Grand Prix Formule 1-bolides uit heel Europa zullen hun opwachting maken tijdens de ‘Historic Grand Prix Zandvoort’. Daarnaast zullen er toonaangevende races met historische sportscars, toerwagens en GT’s worden georganiseerd, alsmede wedstrijden met Youngtimers en Sportscar, waardoor de Historic Grand Prix een voor de liefhebber van klassieke autosport niet te missen evenement wordt.

   |    Hits: 45018   

- ma, 8 jul 2013 - 11:41 uur

Tom Coronel geeft demonstratie met A1GP

Tom Coronel heeft tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 een mooie demonstratie in een voormalige A1GP bolide gegeven. Coronel is een showman bij uitstek en wist de bijna 17.000 toeschouwers dan ook te trakteren op een geweldige demonstratie van "burning rubber". De rijder die als levensmotto "Eat my Dust" heeft zette de hoofdtribune flink in de rook door de nodige donuts te draaien in de bolide die hij amper kent. Na zijn demonstratie verklaarde Tom Coronel: "Ik wilde de achterbanden eigenlijk laten ploffen door donuts te blijven draaien, maar heb het uiteindelijk niet gedaan. Ik dacht straks krijg ik het circuit weer op mijn dak..."

   |    Hits: 22964   

FIA GT3 - zo, 7 jul 2013 - 12:13 uur

Heftige crash Campanico zorgt voor code rood

Na twee ronden gaat het vreselijk mis. Zonder andere wagens in zijn buurt, verliest de Portugees Cesar Campanico zijn Audi R8 tijdens het aanremmen voor de Tarzanbocht. Vermoedelijk als gevolg van niet goed opgewarmde achterbanden in combinatie met te veel remdruk op de achterwielen, schuift zijn Audi haaks rechtsaf, alwaar hij hard in de vangrail knalt en daarna de grindbak in tolt. De rijder stapt licht aangeslagen uit, maar de zorgen gaan uit naar een fotograaf die precies op het punt van impact achter de vangrail stond. Op de beelden is te zien hoe de vangrail bij het absorberen van de klap tegen het lichaam van de onfortuinlijke fotograaf komt. De wedstrijdleiding kan niets anders dan de race stilleggen, om zorg te kunnen verlenen aan de fotograaf en om de vangrails te herstellen. Naar verluidt is de fotograaf bij kennis afgevoerd naar het ziekenhuis.

   |    Hits: 847   

- ma, 1 jul 2013 - 12:40 uur

RTL GP Masters of F3 2013

Op 5, 6 en 7 juli vindt op Circuit Park Zandvoort de 23e editie plaats van de RTL GP Masters of Formula 3, de belangrijkste Europese Formule 3-race. Traditiegetrouw zullen de beste Formule 3-coureurs uit de diverse competities tegen elkaar uitkomen om te bepalen wie er in de voetsporen van eerdere Masters-winnaars als Jos Verstappen, Lewis Hamilton en Nico Hülkenberg mag treden.

   |    Hits: 23329   

- do, 10 jan 2013 - 11:19 uur

Verslag Nieuwjaarsrace 2013

De traditionele Nieuwjaarsrace, de tweede wedstrijd in het Winter Endurance Kampioenschap 2012-2013, is gewonnen door Duncan Huisman en Luc Braams. Na vier uur racen werd het duo, rijdend met een Renault Mégane Trophy van Equipe Verschuur, als eerste afgevlagd.

   |    Hits: 558   

Historic - ma, 3 sep 2012 - 11:55 uur

Grand Prix Masters

De race van de Grand Prix Masters was weer een genot voor het oog en het oor. Net als op zaterdag ging de zege naar Manfredo Rossi di Montelera met zijn Lotus 80. Het spektakel vond achter hem plaats. In de beginfase vocht Ron Maydon als een leeuw om de derde plek te behouden met zijn Amon F101. Toen Ian Simmonds hem eindelijk kon passeren met zijn negen jaar jongere Tyrrell 012, startte hij de jacht op tweede man Christophe d’Ansembourg (McLaren M26). Na 15 ronden racen kwam Simmonds maar 0,6 seconde op zijn tegenstrever tekort!

   |    Hits: 424   

DTM - za, 25 aug 2012 - 16:09 uur

DTM Qualifying

Timo Scheider de pole positie gepakt voor de DTM wedstrijd op het circuit van Zandvoort, de eerste pole sinds twee jaar voor de Audi rijder. Audi domineerde de kwalificatie nadat zowel BMW als Mercedes steken liet vallen toen het zachtjes begon te regenen boven de duinen. Het merk met de vier ringen was dermate sterk dat de eerste vijf plekken op de grid werden geclaimd. Naast Scheider start morgen Mike Rockenfeller vanaf de tweede plek.

1 Timo Scheider ABT Sportsline Audi
2 Mike Rockenfeller Phoenix Racing Audi
3 Filipe Albuquerque Team Rosberg Audi
4 Edoarda Mortara Team Rosberg Audi
5 Mattias Ekström ABT Sportsline Audi
6 Jamie Green HWA Mercedes
7 Dirk Werner BMW Team Schnitzer
8 Gary Paffet HWA Mercedes
9 Christian Vietoris HWA Mercedes
10 Adrien Tambay Audi Sport Team Abt


   |    Hits: 200   

Masters of F3 - do, 28 jun 2012 - 11:11 uur

RTL GP Masters of Formula 3

Op 13, 14 en 15 juli vindt op Circuit Park Zandvoort de 22e editie plaats van de RTL GP Masters of Formula 3, de belangrijkste Europese Formule 3-race. Traditiegetrouw zullen de beste Formule 3-coureurs uit de diverse competities tegen elkaar uitkomen om te bepalen wie er in de voetsporen van eerdere Masters-winnaars als Jos Verstappen, Lewis Hamilton en Nico Hülkenberg mag treden.

   |    Hits: 45433   

- di, 3 jan 2012 - 14:09 uur

Zondag 8 januari: Nieuwjaarsrace

Op zondag 8 januari is Circuit Park Zandvoort het strijdtoneel voor de traditionele Nieuwjaarsrace. Het gratis te bezoeken race evenement telt als tweede wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap. Speciaal aan de Nieuwjaarsrace is dat het de enige race in Nederland is, die deels in het donker wordt verreden.

   |    Hits: 5643   

- zo, 16 okt 2011 - 23:42 uur

Toerwagen Diesel Cup

In de laatste wedstrijd van de Formido Finaleraces nam Rob Severs revanche. Voor 18.000 toeschouwers pakte hij op Circuit Park Zandvoort zijn eerste overwinning. Marcel van Rijswick en Claude L’Ortye (BMW 120d) behaalden met de tweede positie hun allereerste podiumplaats. Frank en Renate Wilschut (BMW 120d) werden als derde geklasseerd.

   |    Hits: 625   

Formido Swift Cup - zo, 16 okt 2011 - 12:45 uur

Formido Finalerace 1 Swift Cup

Met een idiote race met een spin in de opwarmronde, een flinke startcrash, Bart van Os die in de grindbak wordt geknald maar toch kampioen is én een knotsgekke finish, hebben de Suzuki’s Swifts voor een bijzonder opvallende start van de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort gezorgd. Peter Schreurs was uiteindelijk de lachende rijder, aangezien hij een zelf ook niet meer verwachte overwinning boekte. Zijn teammaatje Marcel van de Maat zorgde voor een 1-2 voor BS Racing, terwijl rookie Jeffrey Rademaker als nummer 3 naar het podium mocht.

   |    Hits: 464   

Radicals - zo, 3 jul 2011 - 13:00 uur

Radicals 3 Juli

Radicals Race op Zandvoort tijdens het Dutch Powerpack Festival

   |    Hits: 48